Město plánuje rekonstrukci domova pro seniory Holásecká za více než 160 milionů korun

BRNO – Hlavním záměrem radních je nahradit montovanou  přístavbu tuřanského domova novou, moderní pětipatrovou budovou. Investice se odhaduje na více než 160 milionů korun, v současnosti je zpracovaná architektonická studie, která počítá se zbouráním stávající stavby, přípravou plochy a přístavbou nového domova. Tím se také zvedne počet lůžek pro seniory o 56 míst.

S tímto záměrem dnes souhlasili brněnští radní. Domov pro seniory Holásecká funguje od roku 2009 a má kapacitu 105 lůžek. V blízkosti stojí montovaný objekt, který městská část aktuálně pronajímá lékařům jako ordinace. V konstrukci objektu se ale objevil azbest a vzhledem k jeho stavu se jeví jako efektivnější a ekonomičtější řešení jej zdemolovat a nahradit novou výstavbou než komplikovaně sanovat. Vedení Tuřan je zároveň připraveno služby lékařů přesunout do centra městské části,“ popsal náměstek pro oblast sociálních služeb Robert Kerndl.

Nová i stávající budova budou propojeny, v přízemí se rozšíří jídelna, prostory pro společenské, pohybové a další aktivity, vznikne tu i vnitřní atrium. V podzemním podlaží novostavby budou umístěny technické provozy včetně parkovacích stání. Samotná stavba proběhne poté, co městská část připraví prostory v bývalé pekárně pro přesun ordinací.

Zdroj: Město Brno