Se třemi promile se vydal na jízdu Hradištěm. Zaparkoval přímo před policejní služebnou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V uplynulém týdnu přistihli policisté hned tři hříšníky, kteří brázdili slovácké silnice, ačkoliv se předtím notně posilnili alkoholem. Nechvalné prvenství připadlo řidiči v Hradišti. Ten po několika litrech piva usedl za volant a jízdu zakončil na parkovišti před policejní služebnou.

V úterý po desáté večer přistihla hlídka jedenačtyřicetiletého řidiče Opelu. Hned po kontrole dokladů se přiznal, že předtím popíjel. „O tom vypovídal i výsledek dechové zkoušky. Přístroj vykázal hodnotu 2,17 promile,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Podobný výtečník jel včera večer po hlavním tahu I/50. Sedmačtyřicetiletého muže za volantem vozu Kia Sorento zastavili policisté v Míkovicích. I on před jízdou hasil žízeň alkoholem, nadýchal totiž 1,98 promile.

Největšího hříšníka policisté nachytali doslova na vlastním dvorku. Natrefili na něj přímo u policejní budovy v Uherském Hradišti. „Když ve středu odpoledne odjížděli do terénu, všimli si, že muž za volantem rapidu parkuje na vyhrazeném parkovišti. Proto zastavili a šli za řidičem tuto situaci řešit,“ popsala Šabatová. Už od pohledu jevil známky opilosti. Nakonec nadýchal neuvěřitelných 3,01 promile. Muž se přiznal, že před jízdou vypil několik litrů piva.

Tři řidiči se tak za volant na dlouho neposadí. „Všem hříšníkům policisté zadrželi řidičské průkazy a zakázali jim další jízdu,“ dodala Šabatová.