Nelegální migranti na Domažlicku: Zadržela je německá policie!

DOMAŽLICKO – V pátek ráno dne 15. listopadu u obce Waldmünchen/Höll ve Spolkové republice Německo zadržela německá policie na základě upozornění obyvatelstva nejprve osm a do oběda dalších šest migrantů, kteří přicestovali do Německa nedovoleně.

Nelze vyloučit, že je převaděči transportovali do České republiky a že ještě před přejezdem bývalého hraničního přechodu Waldmünchen/Höll – Lísková migranti opustili náklaďák s přívěsem se světlou plachtou a pak je dva pomocníci ve skupinách pěšky převedli do Německa. Před nákladním autem převaděčů měl jet údajně další náklaďák nezjištěné značky a barvy.

Policejní mluvčí Dagmar Brožová proto žádá občany: „Policisté Spolkové policie se prostřednictvím Policie České republiky obracejí na veřejnost a hledají případné svědky, kteří by viděli v pátek dne 15. listopadu 2019 přibližně kolem šesté hodiny ráno vystupovat větší počet osob z nákladního vozidla na silnici II. třídy č. 189 v blízkosti státní hranice Lísková/Höll nebo zaznamenali nějaké podezřelé dění ve spojitosti se shora uvedeným, aby se obrátili na telefonní číslo Spolkové policejní inspekce ve Waldmünchenu +49 9972 9408 111 nebo na tísňovou linku Policie České republiky 158.