Opravy jsou u konce. Prostranství na sídlišti 28. října září novotou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Obyvatelé sídliště 28. října si mohou oddechnout. Od letošního května se jim totiž pod okny proháněly stavební stroje, které pracovaly na úpravách přilehlých silnic, parkovišť a prostranství mezi bytovými domy. Okolí paneláků teď krášlí nové chodníky s mladými stromky a lavičkami, děti se dočkaly nového hřiště a opravila se vozovka i parkoviště.

První úpravy sídliště proběhly už před dvěma lety. „Po první etapě regenerace sídliště v roce 2017 se stav části veřejných prostranství na sídlišti hodně zlepšil, nicméně zbývajícím místům – některým odpočinkovým plochám, zeleni nebo místní komunikaci a chodníkům jsme ještě zůstali dlužni, což jsme se rozhodli letos změnit,“ objasnil starosta města Stanislav Blaha.

V letošním roce město opravilo vozovku a parkovací stání na ulici 28. října v úseku od křížení s ulicí Sportovní až po mateřskou školu, tedy úsek podél vnějšího areálu aquaparku. „Dále jsme se věnovali rekonstrukci chodníků i parkovým a sadovým úpravám mezi bytovými domy. Nové je i veřejné osvětlení a mobiliář,“ vypočítal místostarosta Jaroslav Zatloukal.

Někteří z řidičů museli dříve odstavovat auta na chodnících nebo zelených plochách. To se nyní změnilo a kromě opravených parkovišť se rekonstrukce dočkaly také příjezdy ke garážím a k ulici Nad Rybníkem. V parcích přibyly chodníky, došlo k obnově zeleně a odpočinkových ploch, opravil se příkop a dětské hřiště přemístěné na novou plochu je prakticky zcela nové.

Opravy probíhaly od 6. května do 8. listopadu. Celkové náklady činí 16,4 milionu korun, přičemž šest milionů tvoří dotace Státního fondu rozvoje bydlení, programu Regenerace sídlišť.

Zdroj: Město Uherské Hradiště