Vandal polámal zpětná zrcátka na devíti autech. Nepoznáte muže na kamerovém záznamu?

OLOMOUC – V říjnu policie informovala o případu , kdy pachatel poškodil zpětná zrcátka na několika autech na Lazcích v Olomouci. Nyní se jí podařilo získat kamerové záznamy, na kterých jsou zachycení dva muži, kteří se kolem poškozených aut pohybovali. Policie se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámých mužů.

V tiskové zprávě policie ze dne 31. října se píše: „Vandal poškodil několik vozidel – Tři ulice, devět poškozených vozidel, škoda za předběžně 35 000 korun. Takový je výsledek řádění neznámého vandala, který tato vozidla poškodil někdy v době z 29. 10. na 30. 10. 2019.  Na ulici Kubíčkova poškodil dvě vozidla – vozidlo Peugeot a Škoda Octavia. Na vozidle Peugeot odlomil jedno ze zrcátek, které bylo později nalezeno na ulici Dlouhá, a z vozidla Škoda Octavia odlomil a odcizil obě zpětná zrcátka. Následně na ulici Dlouhá poškodil stejným způsobem šest vozidel – vozidlo Škoda Felicia, Audi, Peugeot, Mazda, Citroën Berlingo a Ford Mondeo. Na některých z nich odlomil a odcizil obě zpětná zrcátka, na některých odlomil a odcizil jedno ze zpětných zrcátek. Na jednom z vozidle odlomil zrcátko, které zůstalo viset na elektroinstalaci. Nakonec na ulici Klicperova poškodil i vozidlo Toyota Yaris. Na něm odlomil a odcizil obě zpětná zrcátka.“

Policistům se nyní podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém jsou zachyceni dva muži, kteří se v uvedenou dobu kolem vozidel pohybovali. Pokud by někdo tyto muže poznal nebo by věděl jakékoliv jiné informace, které by pomohly se zjištěním jejich totožnosti, ať vytočí bezplatnou telefonní linku 158.