Mládež na Slovácku holdovala alkoholu. Opilý patnáctiletý chlapec skončil v nemocnici

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Preventivní víkendová akce Mládež dopadla neslavně. Policisté se vydali do několika nočních podniků na Slovácku, kde prováděli kontroly mezi mládeží, a zjišťovali, zda nejsou pod vlivem alkoholu. Testem neprošlo hned devět nezletilých. „Patnáctiletého chlapce, který nadýchal nejvyšší hodnotu, museli přivolaní záchranáři převézt do Uherskohradišťské nemocnice, a to z důvodu silné podnapilosti,“ dodala policejní mluvčí Milena Šabatová, která o výsledcích kontrol informovala.

Akce proběhla ze soboty na neděli v Uherském Hradišti, Kunovicích, Ostrožské Nové Vsi a Hluku. Desítka policistů spolu se strážníky prošla sedm provozoven. „Tato kontrola odhalila, že dva mladší patnácti let a sedm mladistvých se bez problémů dostalo k alkoholu. Jedna dívka a šest chlapců mělo v dechu od 0,1 až po 2,01 promile. Dvě děti do patnácti let nadýchaly do 0,60 promile,“ upřesnila Šabatová.

Nejvyšší naměřenou hodnotu policisté zjistili u patnáctiletého chlapce, pro kterého si museli přijet zdravotníci. Ke dvěma promile se údajně propracoval popíjením slivovice.

Mládež tak měla doma co vysvětlovat. „Opilé děti jsme předali rodičům a o výsledcích kontroly jsme informovali oddělení sociálně právní ochrany dětí. Policisté se nyní zabývají jednáním přestupců,“ uzavřela Šabatová s tím, že namátkové kontroly policie plánuje provádět i nadále.