Zlodějská sezóna. Pachatel vybílil chatu na Křivoklátsku. A že bylo co krást!

RAKOVNÍK – Na chaty jezdíme v zimním období spíše výjimečně, a právě toho pravidelně využívají zloději. Šokovaný musel být šedesátiletý majitel rekreačního objektu v Křivoklátu, když zjistil, že v době od 10. září do 30. listopadu 2019, kdy tam nebyl, se mu tam někdo vloupal a prakticky všechno, co mělo nějakou cenu, odcizil.

Zloděj si prostříhal drátěné oplocení pozemku, potom urazil visací zámek u vrat, které vedou do sklepních prostor chaty. Tady na něj čekal hotový zlodějský ráj. Ze sklepa odcizil čističku na vodu, čtyři jízdní kola, motorovou sekačku, elektrickou sekačku, strunovou sekačku, řetězovou pilu a další nářadí. Nakonec si ještě přistavil pod okno vedoucí do prostoru chaty žebřík, vypáčil dřevěnou okenici s oknem a dostal se dovnitř. Všechny místnosti prohledal a odcizil z nich elektrické přímotopy. Celkově si nashromáždil lup za 60 tisíc. Nemluvě o škodě na poškození majetku.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení trest odnětím svobody na 1 rok až 5 let.