Kriminalisté na jihu Čech vyšetřují pokus o vraždu. Muž zapálil svou partnerku

PÍSEK – Kriminalisté jihočeského policejního ředitelství vyšetřují společně s píseckými kolegy od víkendu pokus vraždy. Partnerská hádka v jednom z bytů v Písku skončila těžkým ublížením na zdraví. Muž zde podle informací policie polil svou přítelkyni hořlavinou a poté ji zapálil.

O případu informoval policejní mluvčí Jiří Matzner. Ten uvedl, že v noci z pátku na sobotu v Písku slavil dvaapadesátiletý muž své narozeniny společně se svojí přítelkyní. „V jednom okamžiku došlo k hádce a muž ženu, pravděpodobně ze žárlivosti, polil hořlavou kapalinou a následně kapalinu na ženě zapálil. Hořící a křičící ženu pak uhasil vodou a přivolal záchranáře,“ popsal Matzner.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zraněná žena byla transportována na specializovanou kliniku s popáleninami druhého a třetího stupně. Útočníka policisté zadrželi a obvinili z pokusu vraždy, podali také podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

„Ženu tak pravděpodobně čeká dlouhodobé léčení a muže soud. Od soudu by mohl odejít s trestem odnětí svobody v délce deseti až osmnácti let,“ dodal policejní mluvčí.