Vsetínská nemocnice uzavírá covidovou jednotku a chystá se na obnovení plánované operativy

VSETÍN – Situace ve Vsetínské nemocnici se natolik zlepšila, že se rozhodla uzavřít jednu ze dvou jednotek pro covidové pacienty. Tamější zdravotníci se tak mohou vrátit ke standardní práci, což postupně umožní znovu provádět plánované zákroky.

Minulý týden měla Vsetínská nemocnice 35 pacientů s onemocněním covid-19. Dnes už jich je jen 14 na standardních lůžkách a dva na intenzivní péči.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K běžnému provozu se jako první vrací stanice ve třetím patře nového interního pavilonu. „Jsme samozřejmě rádi, uvolní se lůžka, která můžeme využít pro interní a neurologické pacienty a uvolní se ruce i dalším oddělením. Doufáme, že se situace bude i nadále zlepšovat a budeme moci brzy uzavřít i covidovou stanici ve čtvrtém patře,“ věří vrchní sestra Bohdana Bambuchová.

V nemocnici je nyní hospitalizováno celkem 176 pacientů, i během největší zátěže totiž chirurgové prováděli akutní operativu a onkochirurgické zákroky. S uvolněním lůžek se lékaři připravují na zahájení plánované operativy také u menších zákroků. „Menší výkony budou možné podle aktuální kapacity lůžkového fondu a dostupnosti anesteziologů,“potvrdil náměstek pro léčebnou péči Martin Metelka.