Pěstoval tři rostliny konopí u železniční trati v Nelahozevsi. Než padla klec!

MĚLNÍK – Už v létě se devětadvacetiletý muž z Mělníka přiznal, že u vlakových kolejí v Nelahozevsi pěstoval konopí. Nyní v lednu dospěli policisté k jeho trestnímu stíhání.

Muž pěstoval rostlinu konopí u železniční trati v Nelahozevsi. Nejdříve v době od dubna do července 2021 nechal 3 rostliny konopí doma vyklíčit, potom je přesadil do květináčů a dovezl k železniční trati, kam je pravidelně chodil zalívat. V červenci sklidil a použil pro vlastní potřebu. Marihuanu kouřil a ze zbylých listů si udělal mast.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Od července do září 2021 vypěstoval další 3 rostliny konopí. Tentokrát ale požádal kamaráda, aby ho autem z místa vyzvedl a se sklizenými rostlinami odvezl.

Při jízdě ho ale zastavili policisté, kteří právě sklizenou marihuanu objevili, zabavili a poslali k odborného vyjádření z oboru kriminalistika, odvětví chemie na OKTE do Kladna. Potvrdilo se, že se jedná o rostlinu konopí ve váze přes jeden kilogram, přesně 1266 gramů. Muži teď hrozí sazba 1 rok až 5 let za mřížemi.