Zdrogovaná žena vbíhala do cesty autům, poté si lehla na přechod

BRNO – S agresivní a zdrogovanou ženou měli co dočinění strážníci o včerejším odpoledni. Žena neustále vbíhala do křižovatky a pak si lehla na přechod pro chodce, ze kterého se nechtěla hnout. Nakonec skončila na záchytné stanici.

Kolemjdoucí spatřila nejspíše opilou ženu, která se vrhala do frekventované křižovatky na ulici Milady Horákové. Zavolala proto na pomoc strážníky, kteří po příjezdu viděli tu samou situaci. Žena se totiž chovala nevyzpytatelně i v jejich přítomnosti. Když ji chtěl jeden z mužů zákona odvést na chodník, reagovala křikem. Nedokázala se uklidnit, nepomáhaly ani zákonné výzvy a nakonec si ještě lehla na přechod pro chodce. Hlídka ji popadla a odvedla do bezpečné vzdálenosti.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Vše nasvědčovalo tomu, že je žena pod vlivem alkoholu nebo omamných látek. Sama nám přiznala, že je uživatelkou drog,“ dodává tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. Když začala být dotyčná plačtivá, poté zase agresivní, aby se nakonec pokusila sama sobě ublížit, strážníci neměli jinou možnost, než ji spoutat. Za jejich doprovodu poté zamířila na záchytnou stanici. Neuposlechnutím výzvy úřední osoby se bude zabývat správní orgán.