V centru Brna přechází část rezidentního parkování do zóny B

BRNO – V oblasti 1-16, která se nachází mezi ulicemi Grohova, Úvoz a Údolní se změnila zóna rezidentního parkování. Namísto původní zóny C zde bude nyní platit zóna B.

Změna proběhla na základě požadavku občanů i městské části Brno-střed. Do včerejška byla oblast v režimu C, tedy noční regulaci, nyní platí režim B, tedy celodenní regulace. „Vzhledem k tomu, že se lokalita nachází v těsné blízkosti centra a bydlí tu velké množství lidí, docházelo k přetlaku poptávky na parkování přes den, což negativně ovlivňovalo možnosti parkování rezidentů,“ uvedl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V lokalitě byly nainstalovány nové automaty, platit za parkovné lze i pomocí mobilní aplikace nebo webu. Dopravní značení je překryto bannery s informacemi o změně. Pro rezidenty a abonenty se nic nezmění, jejich dlouhodobá oprávnění zůstávají v platnosti.