V Novém Lískovci vznikne mateřská škola pro sedmdesát pět dětí

BRNO – Nad ulicí Petra Křivky bude postavena nová mateřská škola o třech třídách pro sedmdesát pět dětí. Objekt bude vybudován do roku 2025, aby byl připraven pro rodiny, které se nastěhují do nových družstevních bytů.

Nad ulicí Petra Křivky se plánuje výstavba 700 družstevních bytů, z toho důvodu je lokalita vhodná i pro novou mateřskou školu. V první etapě bude postaveno 350 bytů, celkem se počítá s nárůstem obyvatel o 1800, mezi nimiž budou převážně mladé rodiny, dostupnost školky je tedy důležitá. Celkové náklady na její vybudování se odhadují na 44 milionů. „Ty zahrnují maximálně dvoupodlažní objekt, v němž najde potřebné zázemí 75 dětí, vedení školy a pedagogický i nepedagogický personál. Součástí je samozřejmě i školní kuchyně s kapacitou 100 obědů, dále oplocená zahrada a počítá se i s parkovištěm,“ popsal první náměstek primátorky Petr Hladík. Zahájení prací bude koncipováno tak, aby školka byla dokončena do roku 2025, kdy se počítá i s kolaudací první etapy družstevních bytů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.