Řidič dodávky nechal v Kunštátě klíčky v zapalování a odešel. Auto pak marně hledal

BLANSKO – Neznámý zloděj se nemusel nijak namáhat v pondělí v půl deváté ráno v Zámecké ulici v Kunštátě. Využil toho, že řidič nechal na několik minut bez dozoru firemní dodávku v hodnotě 150 tisíc korun i s klíčky v zapalování a s autem odjel.

Řidič nechal na několik minut bez dozoru firemní dodávku v Zámecké ulici v Kunštátě. Klíčky od auta nechal bohužel v zapalování. Toho využil zloděj, který vzápětí s dodávkou odjel neznámo kam. Policisté po vozidle tovární značky VW Transporter bílé barvy s registrační značkou 2BF 9430 pátrají, zatím ale bezvýsledně. „Obracíme se s žádostí o pomoc na případné svědky. Rovněž by nám pomohl i záznam kamer řidičů, kteří v tu dobu Kunštátem projížděli. K objasnění případu by mohlo přispět i svědectví muže a ženy v osobním automobilu VW Polo modré barvy, kteří se v tu dobu měli v místě události pohybovat,“ informovala policejní mluvčí Lenka Koryťáková. Dalším šetřením bylo zjištěno, že se odcizená dodávka téhož dne kolem osmé hodiny večer pohybovalo po dálnici D1 směrem na Pohořelice. Lidé mohou kontaktovat policisty obvodního oddělení v Letovicích na telefonním čísle 974631770, popřípadě na bezplatné lince 158.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.    

Policie za spolupráci předem děkuje. Apeluje na majitele vozidel, aby si před odchodem od vozu svá vozidla řádně zabezpečili a nedávali tak šanci zlodějům. Případnému pachateli stačí jen pár sekund, aby se vozidla s klíčky v zapalování zmocnil.