Další internetový podvod, žena přišla o více než 60 tisíc korun

HRADECKO – Sedmadvacetiletá žena dostala textovou zprávu, ve které se dočetla, že jí byl deaktivován bankovní účet, jelikož došlo k podvodnému jednání. Zároveň zpráva obsahovala odkaz na, který měla kliknout. Dostala se tak do internetového bankovnictví své banky, které však bylo falešné.

„Žena vyplnila požadované údaje a následně zjistila, že někdo zadal čtyři transakce v celkové výši téměř 830 tisíc korun, z nichž dvě byly úspěšné, čímž žena přišla o téměř 68 tisíc korun,“ říká mluvčí policistů Iva Kormošová. Neznámému pachateli za jeho skutek hrozí až 8 let za mřížemi.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O podobném případu jsme vás informovali v článku: Policisté objasnili internetové podvody mladíka, který okradl téměř padesát lidí o několik stovek tisíc korun

Policisté apelují na všechny občany využívající internetové bankovnictví:

  • V žádném případě se do internetového bankovnictví nepřihlašujte zaslanými odkazy. Banka nikdy nezasílá odkazy směřující na stránku pro zadání údajů z platební karty či internetového bankovnictví prostřednictvím sociálních sítí, emailů, sms či aplikaci pro vzájemnou komunikaci, ani tyto informace nepožaduje prostřednictvím telefonu.
  • Upozorňujeme, že podvodníci vymýšlí nové a nové způsoby, jak lidi připravit o peníze. Jednou to má být přeplatek z finančního úřadu, pak nedoručený balík s požadavkem na zaplacení poplatku za nové doručení, nová aplikace placení při prodeji na bazarových portálech nebo jak výše zmíněné upozornění na napadení účtu.