Práce na stavbě D55 pokračují, připravuje se zakládání mostů

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Na nově budovaném úseku dálnice D55 mezi Starým Městem a Moravským Pískem znovu naplno běží zemní práce. V okolí Polešovic také dál probíhá archeologický průzkum. Informoval o tom Ondřej Šuch ze stavební firmy Skanska.

Na 8,8 kilometru dlouhém úseku se denně pohybují desítky stavebních strojů, dělníků i techniků. Práce se tu provádí v závislosti na počasí. „Pokračujeme v sypání násypů v úseku od Starého Města směrem do Nedakonic a v úseku od Nedakonic směrem k Moravskému Písku provádíme sanační práce. Chystáme přípravné práce pro zakládání mostů, tedy šablony pro piloty, a připravujeme výstavbu propustků. Zahájili jsme také výstavbu kanalizace,“ popisuje projektový manažer Skanska Lubomír Pilný.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ředitelství silnic a dálnic souběžně zajišťuje přeložky elektrických kabelů, specialisté ze stavební firmy pak mají na starosti přeložky optických dálkových kabelů. V okolí Polešovic zase probíhá archeologický průzkum druhé poloviny hlavní trasy budoucí dálnice.

Úsek dálnice by měl být zprovozněn za dva roky

Čtyřproudá dálnice s živičným povrchem začíná mimoúrovňovým křížením Staré Město-jih se silnicí I/50, kde navazuje už dřív budovaný úsek Babice – Staré Město. Končit bude na jihu provizorním napojením na silnici II/427 severně od Moravského Písku. U Nedakonic také vyroste čtyřmetrová stěna, která ochrání místní před hlukem. Vykácenou zeleň nahradí nová výsadba.

Vybudování dálnice vyjde Ředitelství silnic a dálnic ČR na necelé 2 miliardy korun. Hotovo by mělo být v roce 2024.

Foto: Skanska