Pachatel loupežného přepadení v Byškovicích na Mělnicku už sedí vazbě! Parťáka ale neprozradil!

MĚLNÍK – K loupežnému přepadení za bílého dne došlo v pátek 11. února 2022 v obci Neratovice – Byškovice. Do prodejny s instalatérským zbožím vešel muž a o několik minut později další.

V prodejně obsluhovala žena. První z mužů se ji snažil zabavit a odvedl ji do zadní části prodejny, kde požadoval ukázku některých výrobků. V ten samý moment se už ale druhý muž začal dobývat do pokladny. Žena si incidentu všimla, a tak ji násilník chytil neurvale pod krkem a přimáčkl ke zdi s tím, že jestli jen cekne, tak ji zabije. Poté, co zloděj z kasy vybral hotovost, oba z prodejny utekli.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Žena naštěstí neutrpěla zranění, z kasy, jak záhy zjistila, zmizelo ale 48 tisíc korun. Oba muže ještě viděla nasedat do auta a z místa ujet. Na základě SPZ policisté začali po vozidle pátrat. Zjistili, že je už vedeno v pátrání po motorových vozidlech, protože je spojeno i s jinou trestnou činností.

Vozidlo bylo vypátráno až v Praze. Tam se nacházel i jeden z mužů, který se účastnil loupežného přepadení. Spolu s ním ale nebyl spolupachatel, ale jiný muž. Ovšem ze stejné „branže“.

Policisté muže podezřelého z loupeže v Byškovicích zadrželi a druhého z mužů si pro změnu převzali pražští kolegové, jelikož má na svědomí jinou trestnou činnost na území Prahy.

Jak se ukázalo, obviněný muž z loupežného přepadení, 34letý cizinec se již před několika měsíci vloupal do vozidla, z kterého odcizil notebook. U auta ale ke své smůle potkal majitele, kterému ho po konfrontaci vydal.

Už 12. února 2022 policisté proti muži zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupeže a přečin krádeže. Rozhodnutím soudu skončil ve vazební věznici. V případě prokázání viny mu za loupež hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. S policisty ale nespolupracuje, proto nevypovídal ani k osobě spolupachatele. Mělničtí kriminalisté po něm tak i nadále pátrají.