Mladá Slovenka se na Valentýna těžce zranila při lyžování ve Ski centru Kohútka

BESKYDY – K těžkému úrazu 16leté zahraniční lyžařky v Beskydech letěl vrtulník poté, co se těžce zranila při lyžování ve skiareálu Kohútka. Helikoptéra pro ni přiletěla ze slovenského Trenčína.

Nehodu nahlásila v úterý 14. února ve tři hodiny odpoledne Horské službě obsluha skiareálu, který leží hned na hranicích. Dívka si pádem způsobila závažné poranění hlavy a obličeje.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Lyžařka měla sice přilbu, ale nárazem jí praskly lyžařské brýle. Při komunikaci trpěla výpadky paměti, špatně mluvila a stěžovala si na velké bolesti hlavy i krční páteře,“ uvedl k okolnostem výjezdu Antonín Paločko, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Zahraniční lyžařka byla v Beskydech na školním lyžařském výcviku. Záchranáři požádali o pomoc s jejím transportem slovenskou leteckou záchrannou službu.

„Dívku jsme ošetřili, nasadili jí krční límec a zafixovali ji do vakuové matrace. Když dorazil vrtulník z Trenčína, dosedl kousek od nás a jejich lékař si pacientku hned převzal,“ doplnil Antonín Paločko s tím, že posádka pak zraněnou transportovala do nemocnice v Žilině.