Otestujte své smysly v Muzeu Smyslů v Praze

Chcete zažít něco neobvyklého? Vydejte se s rodinou či přáteli do Muzea Smyslů v Praze, světa neuvěřitelných optických iluzí. Čeká vás nevšední kratochvíle a spousta rozptýlení, které probudí vaše smysly a inspirují vás k tomu, abyste více objevovali, a tedy i více cítili. Muzeum smyslů v Praze je místo, které je zábavné i vzdělávací, bláznivé i racionální.

Ověřte své smysly v Muzeu Smyslů v Praze

Kdy jste naposledy zažili něco úplně poprvé? Jedinečné dobrodružství, které zpochybní vaše smysly, dokonce i ty, o kterých jste ani netušili, že je máte, na vás čeká v Muzeu Smyslu v Praze. Zažijte nepředstavitelné, vyzkoušejte si svět plný pocitů a neuvěřitelných optických iluzí a přezkoumejte své smysly. Muzeum, v němž nic kolem vás není takové, jaké se to zdá. Jste připraveni?

Staňte se členem FB skupiny Fajnvylety.cz a získáte přístup ke stovkám tipů na zajímavé výlety. Podělte se o fotky a zážitky z vašich výletů.

Zrcadlová podívaná. Zdroj: Muzeum Smyslů, Praha
Zrcadlová podívaná. Zdroj: Muzeum Smyslů, Praha

Kam v Praze za zábavou? Přece do Muzea Smyslů

Neváhejte a vstupte do fascinujícího světa smyslů. Čeká vás 50 různých exponátů umístěných v rozmanitých ekosystémech, které vás vezmou na fantastickou cestu za oživením vašich smyslů.

  • Hlava na talíři. Poušť je místo, kde vaše smysly zdivočí a drsné prostředí si vybere svou daň. Lidské hlavy na talíři? Pojďte si ověřit, co se s vašimi smysly stane v naší poušti iluzí.
  • Plot na výměnu obličejů. Chtěli jste si někdy změnit nos, nebo dokonce celý obličej, ale bylo to pro vás příliš bolestivé a nákladné? Při procházce parkem konečně budete mít možnost! Jednoduše si vyberte někoho z ostatních návštěvníků a domluvte se, že si vyměníte obličeje pomocí našeho plotu na výměnu obličejů.
  • Poznejte tajemství barev… a nejznámější aditivní model míchání barev RGB (Red, Green, Blue). Model se skládá ze tří základních barev a souvisí s fyziologií lidského oka. V tomto modelu se barvy červená, zelená a modrá navzájem prolínají a tím vytváří další barevné spektrum, v jehož středu vznikne čistě bílá barva.
  • Nekonečná disko místnost. Máte rádi párty? Tak to rozhodně musíte navštívit naši nekonečnou disko místnost! Unikátní prostor, kde si můžete zatančit, zazpívat a užít si celou tuhle chvilku naplno, sami nebo se svými přáteli či rodinou.
  • Místnost vzhůru nohama. Už jste se někdy procházeli po stropě? Jste připraveni na jiný úhel pohledu? Tak se pořádně držte! A dejte si pozor, abyste nespadli třeba do záchodu.
Kaleidoskop. Zdroj: Muzeum Smyslů, Praha
Kaleidoskop. Zdroj: Muzeum Smyslů, Praha

Staňte se fakírem!

  • Zvuková zóna. Jak zábavné by byly kreslené i hrané filmy bez zvuku? Přemýšleli jste někdy, jak se takové zvuky vytvářejí? A co když scéna vyžaduje zvuky hromu, větru nebo strašidelné zvuky? Přijďte se podívat na novou expozici „Foley“, abyste zjistili, jak se zvuky pro film vytvářejí, a přiveďte zvuk do našeho kresleného příběhu!
  • Lože z hřebíků. Fakírovo lože je deska hustě posázená hřebíky. Najdete v sobě dost odvahy? Lehněte si na 1209 hřebíků a odhalte na vlastní kůži tajemství indických fakírů!
  • Konírna. Čas se tu zastavil, vládne tady atmosféra starých dob. Naše konírna zde stojí již od 18. století. Kromě jiného tu můžete nakrmit naše koně a pořídit krásné fotky. Objevte zde ducha staré kouzelné Prahy!
  • Amesova místnost. Kolik času je potřeba k tomu, aby člověk povyrostl o 10 cm? A co o metr, nebo dokonce ještě víc? Rok, dva roky, déle? V Muzeu smyslů je možné všechno! Přijďte zažít, jak lidé rostou a zmenšují se během pár vteřin.
  • Kaleidoskop. Kaleidoskop, česky krasohled, je dětská hračka, která nás fascinuje již několik generací. Jak ale takový optický nástroj vlastně vůbec funguje? To se dozvíte, když ho přijdete prozkoumat do Muzea Smyslů v Praze.

Místo výletu

Kraj: Hlavní město Praha
Okres: Hlavní město Praha
Město: Praha

Kontakt

Muzeum Smyslů
Jindřišská 939/20
110 00 Praha 1 – Nové Město
tel. +420 608 213 749
e-mail: info.cz@museumofsenses.com
www.muzeumsmyslu.cz

Tip na fajn výlet

Botanická zahrada Troja je zahrada hlavního města Prahy. Patří k příjemným místům pro odpočinek, poučení, zábavu i potěšení všech smyslů. Pojďte na procházku rozlehlou zahradou s podmanivou vůní, navštivte úžasný tropický skleník Fata Morgana a jedinečnou japonskou zahradou.