Nehoda osobního auta na Tachovsku

TACHOVSKO – Dnes v ranních hodinách došlo na silnici mezi Tachovem a Ctiboří k dopravní nehodě, kde havarovalo osobní auto tovární značky Ford, řízené třiapadesátiletou řidičkou.

To vyjelo ze silnice a zůstalo převrácené na střeše. „Vozidlo zůstalo ležet na střeše mimo komunikaci. Nehoda se obešla bez  úniku pohonných hmot. Hasiči učinili protipožární opatření. Vozovka v místě nehody je namrzlá,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Z dosavadního šetření vyplývá, že 53letá řidička Fordu nepřizpůsobila rychlost jízdy a na kluzkém povrchu silnice nezvládla řízení. Auto dostalo smyk a po projetí levotočivé zatáčky vyjelo vpravo mimo silnici, kde na přilehlém poli havarovalo. „Žena byla z místa převezena záchrannou službou do nemocnice na vyšetření. Požití alkoholu u ni policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Vzniklou škodu na autě odhadli na 30 tis. korun,“ uvedla mluvčí Dagmar Jiroušková. „Ženu ročník 1968 záchranáři převezli s lehčím zraněním do Stodské nemocnice,“ doplnila mluvčí záchranky Mária Svobodová.