Primátor by rád zmodernizoval loděnici

HRADEC KRÁLOVÉ – Objekt starý zhruba sto let se jeví jako nemoderní a současným podmínkám nevyhovující, radní se proto rozhodli pro revitalizaci. Pokud vše půjde podle plánu, do čtyř měsíců by se mělo začít stavět.

Radní mají v plánu nahradit stávající loděnici na břehu Orlice, z větší části se počítá s financováním z dotací. Ve výsledku by mělo jít o dvoupodlažní objekt se dvěma částmi, sklad lodí a zázemí loděnice. Nový areál by měl být zpřístupněn široké veřejnosti, zatím loděnici využívá TJ Sokol a některé střední školy. Provoz nebude přerušený ani během prací, po dobu výstavby zůstane totiž stávající loděnice zachovaná. Práce by měly začít v létě, náklady by se mohly vyšplhat na dvacet milionů korun bez DPH. „Současný stav loděnice, která je umístěna na pravém břehu řeky Orlice za sportovním areálem TJ Slavie a byla postavena ve dvacátých letech minulého století, je velmi nevyhovující, neodpovídá moderním standardům a nedostačuje ani svou kapacitou. Je potřeba prostory modernizovat a vytvořit příjemné zázemí pro sportovce, kteří se do loděnice budou vždy rádi vracet,“ dodává primátor města Alexandr Hrabálek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.