V Dolních Věstonicích vznikne Dům přírody Pálavy

BŘECLAV – V Dolních Věstonicích vzniká ve spolupráci Regionálního muzea v Mikulově a Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky nové návštěvnické středisko chráněné krajinné oblasti Pálava „Dům přírody Pálavy“.

V archeologickém muzeu v Dolních Věstonicích, kde nyní návštěvníci mohou shlédnout expozici z období lovců mamutů, vznikne Dům přírody Pálavy. Vzniknou zde nové unikátní výstavní prostory, starý objekt bude zrekonstruován a celé okolí bude přeměněno v zahradu s umělým jezírkem. Po schodech návštěvník sejde do potemnělých prostor a nad hlavou bude mít vodu. Plánované expozice budou zaměřené na člověka, který vrcholky Pálavy i nížiny pod nimi proměňuje a obývá déle než jiné části naší země. Průvodcem expozice bude jeden z našich nejkrásnějších ptáků – dudek chocholatý. Projekt Domů přírody má za cíl vytvořit moderní návštěvnická střediska ve zvláště chráněných územích. Postupně vznikají v jednotlivých chráněných krajinných oblastech, na jižní Moravě to bude Dům přírody Moravského krasu na Skalním Mlýně a Dům přírody Bílých Karpat ve Veselí nad Moravou.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.