Policisté pátrají po pacientovi z léčebného zařízení ve Lnářích

STRAKONICKO – V pondělí 28. února 2022 po desáté hodině večer přijali policisté oznámení z léčebného zařízení ve Lnářích. Pohřešují zde pacienta trpícího vážnou duševní poruchou, který může být bez léků v ohrožení života. Muž podle informací policie by neměl být nebezpečný.

Jak uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková, policisté po přijatém oznámení začali po muži pátrat. „Na pomoc při pátrání byl přizván také vrtulník Letecké služby. Policisté v noci propátrali areál léčebny a blízké okolí obce Lnáře. Zatím bezúspěšně. Dnešní den bude pátrání po muži pokračovat,“ popsala Nováková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pro své okolí by muž být nebezpečný neměl. „Léčebné zařízení opustil v kraťasech, v šedivém triku s nápisem UNFC a šedivé bundě, bez mobilního telefonu,“ doplnila policejní mluvčí.

Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pohřešovaném muži, aby neprodleně volali na tísňovou linku 158.

AKTUALIZOVÁNO:

Dnes po desáté hodině dopoledne předávají zaměstnanci léčebného zařízení policistům informaci, že pohřešovaný pacient se vrátil zpět do léčebny.