První ukrajinské rodiny jsou již bezpečně ubytovány

HRADEC KRÁLOVÉ – V minulém týdnu byla nabídnuta pomoc partnerskému městu Černihiv, dnes jsou v bezpečí na ubytovně již první ukrajinské rodiny. Radní dávají dohromady seznam objektů, které by mohly posloužit potřebným jako útočiště před válkou.

Radnice v královéhradecké metropoli začala minulý týden připravovat městské ubytovny a byty pro uprchlíky z Ukrajiny, kde v současné době probíhá válečný konflikt. Díky spolupráci s místní charitou byly během víkendu umístěny do městských ubytovacích zařízení první ukrajinské rodiny. „Sestavili jsme seznam míst, která by se dala za tímto účelem využít. Jedná se například o ubytovací kapacity Leteckých služeb HK na hradeckém letišti nebo penzion Aquacentra, jehož provoz zajišťuje Správa nemovitostí HK. Poskytnout ale můžeme také chatky v areálu kempu Stříbrný rybník, hotel Stadion, ubytovnu Brněnská apod. Ve spolupráci s hradeckou fakultní nemocnicí a oblastní charitou probíhá vybavování ubytovny ve fakultní nemocnici, která by mohla ještě zvýšit možné ubytovací kapacity ve městě,“ dodává za město Pavel Marek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.