Falešný bankéř vymámil z ženy ze Znojemska 90 tisíc korun

ZNOJMO – Podvodník se vydával za bankéře České spořitelny. Žena ze Znojemska mu uvěřila, že jsou její peníze v ohrožení, a přišla o 90 tisíc korun.

Padesátileté ženě ze Znojemska zazvonil telefon, a když hovor přijala, představil se jí bankéř České spořitelny. Sdělil, že si zažádala o půjčku ve výši 200 tisíc korun. To ovšem paní popřela. Falešný bankéř jí řekl, že pokud si prý o půjčku ona sama nežádala, jsou tedy všechny její úspory v ohrožení a nyní musí urychleně peníze vybrat a převést na jiný účet. Jak popsala policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová, vystrašená žena pak postupovala přesně podle jeho instrukcí. Jela do Brna a ze svého účtu vybrala téměř 90 tisíc korun. Na jiném místě v Brně pak měla vyhledat bankomat pod názvem BITCOINMAT a tam hotovost vložit. To, že není něco v pořádku, si uvědomila až tehdy, když si po vložení peněz přečetla vydanou stvrzenku. Na lístku bylo totiž uvedeno: Doklad – nákup kryptoměny. Ihned se snažila kontaktovat údajného bankéře, ale číslo bylo již navždy nedostupné. Teprve potom volala na policii.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.   

V souvislosti s tímto neuvěřitelným případem policie všechny důrazně upozorňuje, že žádná banka nepostupuje tímto způsobem. A pokud máte jakékoli pochybnosti, dostavte se do banky osobně a vše řešte se skutečným zaměstnancem banky a ne s neznámým člověkem po telefonu. „Buďte obezřetní a nedávejte podvodníkům a zlodějům šanci,“ dodala Drahokoupilová.