Uprchlíci našli útočiště na Vsetíně

VSETÍN – Několik desítek uprchlíků z Ukrajiny využilo pomoci města Vsetína a dorazilo zde přenocovat. Poté jejich cesty povedou do cílových destinací.

Město ve spolupráci s dobrovolnými hasiči přichystalo sedmdesát provizorních lůžek, ve kterých načerpají síly uprchlíci. Poté budou pokračovat do jimi zvolených destinací. Další Ukrajince, kteří mají na Vsetíně v úmyslu setrvat jednu, případně dvě noci, přivítají v dalších dnech.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lidem v nouzi připravila vsetínská radnice ve spolupráci s místními neziskovými organizacemi lůžka i zázemí. „Máme pro ně nachystáno jídlo, čaj, hygienické potřeby, čisté oblečení. Mohou se osprchovat, vyspat na lůžkách a matracích. Mysleli jsme i na děti a stravu pro ně. Složené týmy dobrovolníků budou i s tlumočníkem přijíždějící ukrajinské rodiny s dětmi ubytovávat v našem tranzitním centru a zajišťovat potřebnou péči. Počítáme i s psychologickou a lékařskou pomocí,“ uzavřela místostarostka Simona Hlaváčová.