Hasiči zasahovali u třinácti bouraček, na jedno z míst musel záchranářský vrtulník

KRÁLOVÉHRADECKO – Od pátku do neděle uplynulého týdne se rozhodně hasiči nenudili. Bylo jich zapotřebí u několika střetů osobních vozidel, nárazu Škodovky do sloupu telekomunikačního vedení, nebo dodávky Mercedes-Benz, která skončila bokem ve škarpě. Na několik míst musela i zdravotnická záchranná služba.

Na Hradecku došlo ke dvěma bouračkám a obě se staly v pátek. Nejprve bylo hasičů zapotřebí ve Lhotě pod Libčany krátce po jedné hodině odpolední. Zde se střetla dvě osobní auta, jedno z nich také narazilo do plotu u domu. Při nehodě se jeden člověk bohužel zranil a musel pro něj vrtulník letecké záchranné služby. Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská zabezpečili obě havarovaná vozidla. Po úklidu silnice předala jednotka místo policistům k vyšetřování okolností nehody.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dvacet minut před čtvrtou hodinou odpolední museli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem zasahovat v Blešně u dopravní nehody, při které sjela dodávka Mercedes-Benz bokem do škarpy.  Dodávka zůstala nakloněná a hrozilo její převrácení. „Hasiči nakloněnou dodávku stabilizovali a zajistili proti dalšímu pohybu. Velitel zásahu povolal dále vyprošťovací automobil z centrální stanice, pomocí jeřábu pak dostali auto zpět na silnici,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Na Jičínsku se stala jedna dopravní nehoda, ke které došlo v neděli v Sobotce. Krátce po půl třetí bourala na silnici č. 16 dvě osobní auta. Jeden zraněný potřeboval péči zdravotnické záchranné služby. Profesionální hasiči z Jičína a místní dobrovolná jednotka jedno z vozidel, které skončilo mimo silnici vyprostili a uvolnili provoz na komunikaci.

Na Náchodsku se staly čtyři dopravní nehody. Ke třem z nich došlo v pátek a k jedné v neděli. Dvacet minut před sedmou hodinou ranní bylo zapotřebí profesionálních hasičů z Broumova a dobrovolné jednotky z Police nad Metují u střetu dvou osobních aut. K té došlo v Pěkově na zledovatělé silnici. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla a odklidili je mimo komunikaci. O jednoho zraněného se musela postarat zdravotnická záchranná služba.

Těsně po půl šesté, v Nahořanech v části Městec, narazilo osobní auto do svahu. Naštěstí se při nehodě nikdo nezranil. Jaroměřská profesionální jednotka hasičů zabezpečila vozidlo proti požáru, zasypala sorbetem uniklé pohonné hmoty a připravila auto pro odtah.

O nehodě, ke které došlo v Hořenicích krátce před osmou hodinou večeření jsme Vás informovali v článku: Video: Volkswagen ukončil svou jízdu potopený v řece. Na místo museli hasiči i záchranka.

V neděli, v deset hodin v noci, nabouralo osobní auto Škoda do svodidel. K nehodě došlo na silnici č. 33 na obchvatu České Skalice. Při bouračce se nikdo nezranil. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře, kteří zajistili místo události a likvidovali menší únik provozních kapalin. Provoz na komunikaci byl řízen kyvadlově.

Na Rychnovsku se staly dvě dopravní nehody. V pátek, krátce před jedenáctou hodinou dopolední, narazilo osobní vozidlo Škoda v obci Val do sloupu telekomunikačního vedení. Auto sloup přerazilo, hasiči ho museli zabezpečit proti pohybu, aby mohli vyprostit nabouraný automobil. Poškozený sloup poté zasahující profesionální hasiči z Dobrušky spustili na zem a připravili vozidlo na odtah.

V neděli, těsně před polednem, najelo osobní auto Hyundai v Říčkách v Orlických horách do svodidla. Naštěstí se nikdo nezranil. Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Rokytnice v Orlických horách zabezpečili vozidlo proti požáru a zasypali sorbetem uniklé pohonné hmoty. Obě jednotky také pomohly odtahové službě s naložením havarovaného vozidla, poté uklidily silnici.

Na Trutnovsku se staly čtyři bouračky. V pátek se na silnici č. 37 u Kuksu srazila dvě osobní vozidla. Následky dopravní nehody odstranili profesionální hasiči z Jaroměře. Při nehodě se nikdo nezranil.

V sobotu bylo hasičů zapotřebí u dvou nehod. Krátce před jedenáctou hodinou dopolední bouralo v Peci pod Sněžkou osobní auto. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a místní dobrovolná jednotka.

V obci Dolní Dvůr došlo několik minut po jedné hodině odpolední ke střetu dvou osobních aut. Naštěstí se nikdo nezranil. Zasahující vrchlabská profesionální jednotka zabezpečila vozidlo před vznikem požáru, zasypala uniklé pohonné hmoty sorbetem a uklidila silnici. Auta byla odtažena, aby nepřekážela provozu na komunikaci.

V neděli, půl hodiny před půlnocí na silnici č. 16, ve Zlaté Olešnici bouralo osobní auto. Z vozidla unikaly pohonné hmoty a navíc hrozil jeho pád ze stráně. Na místě zasahující trutnovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka Žacléř vyprostili vozidlo pomocí navijáku zpět na silnici.