AKTUÁLNĚ: Dálnice u Velkého Újezdu je uzavřená. Vyprošťuje se havarovaný kamion

OLOMOUCKO – Kvůli vyproštění havarovaného kamionu a přeložení nákladu policie uzavřela dálnici D 35 u Velkého Újezdu ve směru z Ostravy na Olomouc, provoz je omezen i ve směru na Ostravu. Objížďka vede po staré silnici, předpokládají se kolony.

Policie uzavřela dálnici D 35 před Velkým Újezdem ve směru na Olomouc, provoz je omezen i ve směru na Ostravu, důvodu vyproštění havarovaného kamionu a přeložení nákladu. Uzavírka bude trvat pravděpodobně až do podvečerních hodin, Předpokládají se kolony.Řidiči jedoucí od Ostravy mohou u Lipníka nad Bečvou pokračovat po dálnici D1 až na sjezd na 294. kilometru (Lipník nad Bečvou), kde sjedou na starou silnici číslo II/437 na Dolní Újezd a Staroměřice. Zpět na dálnici D35 mohou najet na 289,5. kilometru u Velkého Újezdu. Ve směru na Ostravu je uzavřen levý pruh dálnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dnes krátce před osmou hodinou policie přijala oznámení o havárii kamionu na 290. kilometru dálnice D 35 před Velkým Újezdem ve směru z Ostravy na Olomouc. „Podle sdělení řidiče mu mělo za jízdy na vozidle prasknout levé kolo a on neudržel nákladní soupravu v jízdním pruhu, narazil do svodidel a převrátil se na levý bok. Při dopravní nehodě došlo k rozsypání nákladu na dálnici a to i do levého jízdního pruhu na Ostravu,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Později ale řidič přiznal, že se plně nevěnoval řízení. Řidič byl při nehodě lehce zraněn, dechová zkouška byla negativní. Při nehodě vznikla škoda za 3 miliony korun, toho za 1  milion na svodidlech.