Převážel v jednom autě 13 migrantů, zastavily ho až varovné výstřely u Milotic

HODONÍN – V úterý večer vyděsily obyvatele Milotic výstřely. Ukázalo se, že policisté pronásledovali osobní auto, které před nimi ujíždělo, a použili k zastavení varovné výstřely.

Hodonínští kriminalisté si v úterý večer všimli přetíženého Renaultu Scénic u Rohatce. Řidič podezřelého auta na znamení nezastavil a hlídce ujížděl. Jeho cesta skončila před Miloticemi, kde sjel mimo silnici, a narazil do billboardu. Z místa nehody se ještě pokusil uprchnout. Až dva varovné výstřely ho přiměly uposlechnut pokynů policistů. „Při pohledu do vozidla bylo hned jasné, proč se chtěl vyhnout kontrole. V jeho Renaultu se tísnilo 13 mužů ve věku od 20 do 45 let původem z Indie. Případ je momentálně v šetření, muže z Moldávie čeká obvinění z převaděčství a není vyloučeno, že právní kvalifikace se ještě rozšíří,“ vysvětlil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.