Strakonice: Most Jana Palacha přes Volyňku uzavře rekonstrukce

STRAKONICE – Řidiče ve Strakonicích čeká komplikace v dopravě. V pondělí 21. března 2022 totiž bude zahájena oprava mostu přes řeku Volyňku ve Strakonicích na silnici I/22. Most bude pro motoristy zcela uzavřen.

Podle Ředitelství silnic a dálnic původní most z roku 1979 už vykazuje řadu závad, které je nutné odstranit. „Vozovka je opotřebená a vyskytují se na ní nerovnosti, hydroizolace je poškozená a lokálně poškozené je i mostní vybavení,“ uvedl tiskový mluvčí Ředitelství silnic a dálnic České Budějovice Adam Koloušek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Během stavebních úprav budou všechny zjištěné závady odstraněny. „Mostní svršek bude kompletně vyměněn, nosná konstrukce bude očištěna a obnovena bude jeho hydroizolace. Dále dojde k výměně mostních závěrů, obnově ložisek a sanaci spodní stavby a říms. Obnoveno bude také mostní příslušenství,“ popsal Koloušek.

Při provádění stavebních prací bude komunikace I/22 na mostě zcela uzavřena a řidiči tak budou muset využívat objízdnou trasu po silnici I/4. Pro pěší zůstane most po dobu stavby otevřený.