Český Krumlov spustil Burzu práce. K dispozici je zdarma pro širokou veřejnost

ČESKÝ KRUMLOV – Hledáte zaměstnance nebo chcete nabídnout svoje schopnosti zaměstnavatelům? Pro všechny vznikla nová Burza práce, která propojí zaměstnavatele se zaměstnanci v Českém Krumlově a okolí.

V nabídkách pomoci uprchlíkům v Českém Krumlově se kromě materiální pomoci objevují i nabídky pracovních míst. Zároveň se na městský Infopoint nebo na Odbor sociálních věcí obrací uprchlíci, kteří nabízí svoje pracovní zkušenosti. I sami ubytovatelé s městem sdílí informace o schopnostech svých ubytovaných uprchlíků.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„IT tým města proto propojil nabídku a poptávku na trhu práce pomocí stávajících informačních systémů. Na této stránce je k dispozici aplikace, díky které mohou nejen firmy, ale i soukromé osoby nabízet zaměstnání, brigádu, výpomoc,“ vysvětluje místostarosta Martin Hák.

Zájemci o práci pak mohou přímo odpovědět na e-mail, nebo telefon. Vzhledem k aktuální situaci byla v aplikaci použita metoda automatického překladu zadávaných inzerátů z/do ukrajinštiny pomocí nové webové služby Ústavu formální a aplikované lingvistiky Univerzity Karlovy.

„Tržiště nabídek a poptávek práce je k dispozici zdarma pro širokou veřejnost. Aplikaci budeme dále vyvíjet podle potřeb uživatelů,“ dodává místostarosta.

Městský úřad pouze publikuje data na svém webovém prostoru, ale nezprostředkovává práci, neposkytuje právní podporu ani nepřebírá zodpovědnost za právní náležitosti pracovních vztahů. Dotazy, náměty a připomínky k fungování služby směřujte na e-mail web@ckrumlov.cz.