Auto srazilo v Přerově dívku při přecházení. Neviděli jste nehodu?

PŘEROV – Tu situaci určitě všichni znají. Auto v jednom pruhu nás pustí na přechodu, ale auto v druhém pruhu jede dál. Přesně to se včera stalo mladistvé dívce při přecházení na ulici Velké Novosady v Přerově a auto jí nabralo na kapotu. Řídič se sice zajímal o zdravotní stav dívky, nehodu ale neohlásil. Dívka musela později vyhledat ošetření a policie nyní hledá zmíněného řidiče.

Policisté dopravního inspektorátu Přerov se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody. Včera krátce před půl druhou odpoledne srazilo auto na ulici Velké Novosady v Přerově na přechodu mladistvou dívku. Dívka přecházela čtyřproudou silnici od nábřeží Protifašistických bojovníků směrem k protějšímu obchodnímu domu. Po zastavení náklaďáku v pravém jízdním pruhu dívka začala přecházet. „V levém jízdním pruhu jí ale nedalo přednost doposud nezjištěné vozidlo a nabralo ji na kapotu,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Po zabrzdění auta dívka sjela z kapoty a spadla na silnici. Z auta, zřejmě Fabie červeno oranžové barvy, vystoupil řidič a ptal se dívky na zdravotní stav, která otřesená uvedla, že ji nic není a pokračovala dál, aniž by si s řidičem na sebe vyměnili kontakty. Nato řidič odjel, aniž by nehodu oznámil. Dívka pak vyhledala lékařské ošetření.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policie vyzývá řidiče nezjištěného auta, které dívku srazilo, aby se jim přihlásil. Zároveň se obrací na případné svědky, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně kontaktovali přímo policisty dopravního inspektorátu v Přerově.