Vyrazil na silnice zpitý pod obraz, podle toho to dopadlo

ŠUMPERSKO – V sobotu se na Šumpersku stala nehoda, kdy sedmačtyřicetiletý řidič Transporteru v zatáčce vjel do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím Touranem. Při nehodě se zranilo pět lidí. Dechová zkouška ukázala, jaká byla nejspíš příčina nehody.

V sobotu 9. dubna večer se mezi Novým Malínem a Mladoňovem na Šumpersku střetla dvě vozidla. Sedmačtyřicetiletý řidič jel s VW Transporterem od Nového Malína na Mladoňov. Při projíždění zatáčky přejel do protisměrnu, kde jeho vůz čelně narazil do protijedoucího VW Touranu. Auta skončila mimo silnici. Oba řidiči se podrobili dechovým zkouškáml. U řidiče Touranu byl výsledek negativní. „U řidiče transporteru však byla pozitivní, a to 3,49 promile. Opakovanou zkouškou byla naměřena hodnota 3,12 promile,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při nehodě byli zraněni jak řidiči, tak jejich tři spolucestující (jeden z Transporteru a dva z Touranu). Všichni byli sanitkou převezeni na ošetření do šumperské nemocnice. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 100 tisíc korun, z toho 60 tisíc na Transporteru a 40 tisíc na Touranu. Dále policisté zjistili, že řidič Transporteru má vyslovený zákaz řízení až do května 2024. Nyní je stíhán za ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v krajním případě si může pobýt až tři roky za mřížemi.