Královéhradečtí záchranáři pořádají Den otevřených dveří

HRADEC KRÁLOVÉ – Pokud ve vašem kalendáři nemáte nic zajímavého připraveno na sobotu 23. dubna, tak vás možná osloví prezentace Zdravotnické záchranné služby. Její pracovníci si pro vás připravili nejen techniku, která pomáhá zachraňovat životy, ale také spoustu dalších zajímavých věcí.

Akce proběhne od 9 do 17 hodin v areálu základny LZS Hradec Králové vedle Fakultní nemocnice. Mimo techniky bude ke shlédnutí také záchrana vrtulníkem z nepřístupného terénu, nebo neodkladná resuscitace s využitím first respondera.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Návštěvníci budou mít možnost prohlídky výcvikového polygonu ZZS KHK, kde bude připravena například ukázka stísněného prostoru bytových jader. Každý příchozí si tak bude moci vyzkoušet práci záchranářů v stížených podmínkách úzkých chodeb, schodišť zastavěných nábytkem apod.,“ sděluje mluvčí královéhradeckých záchranářů Ivo Novák. Pro zpestření akce bude probíhat  soutěž v základní neodkladné resuscitaci.