Obyvatelé bohumínského sídliště Bezručova se mohou těšit na nové výtahy

BOHUMÍN – V Bohumíně postupně pokračuje výměna starých výtahů v bytových domech. Ve třech věžácích v Bezručově ulici tento týden odstartovala kompletní renovace, která nájemníkům zajistí komfortnější a bezpečnější přístup do vyšších podlaží.

Za modernizaci šesti výtahů zaplatí radnice 8,5 milionu korun. „Náš bytový fond, který čítá zhruba 4 300 bytů, průběžně vylepšujeme. Vyměnili jsme ve všech městských domech okna, po zateplení paneláků nyní přicházejí na řadu rekonstrukce starých nevyhovujících výtahů“ uvedl místostarosta Bohumína, Igor Bruzl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na sídlišti Bezručova se jedná o velmi zastaralé výtahové kabiny, které mají přes třicet let. Město si je vědomé toho, že jsou to jedny z posledních kabin, které zbývá vyměnit. Nové výtahy budou splňovat současné normy a poskytnou nájemníkům větší komfort.

„Nové výtahy budou moderní, bezpečnější, vždy přijede ten, který je v bližší etáži, což je ekonomičtější. Mají automatické dveře, takže nehrozí, že kabina někde uvízne, protože vnitřní dveře někdo zapomněl zavřít. Jsou vybaveny i bezpečnostními kamerami a zrcadly. Navíc budou všechny jezdit až do sklepů,“ popsala vedoucí odboru správy domů bohumínské radnice Kateřina Pálková.

Stavební práce potrvají přibližně čtyři měsíce. Staré zdviže se demontují, vybourají a do výtahového prostoru se instaluje kompletně nový systém. V každém domě se vždy bude měnit jeden výtah a druhý zůstane v provozu, aby nájemníci měli jak vyjet do horních pater.