Cyrilometodějská stezka je první Kulturní stezkou Rady Evropy v zemi

ZLÍNSKÝ KRAJ – Cyrilometodějská stezka dosáhla významného uznání, srovnatelného se zápisem do UNESCO. Ředitel Evropského institutu kulturních stezek v Lucemburku Stefan Dominioni včera předal ve Zlíně sdružení Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje certifikát Kulturní stezka Rady Evropy.

Certifikát získala Cyrilometodějská stezka jako první v České republice. „Zapsala se do historie certifikovaných kulturních stezek rovněž jako první se zaměřením na slovanské kulturní dědictví. Toto jedinečné uznání, srovnatelné svým významem se zápisem do UNESCO, je velkou příležitostí pro mezinárodní kulturní turismus,“ vyzdvihl náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Cyrilometodějská stezka zahrnuje přes 500 kilometrů udržovaných a značených tras. Poutníci tu mohou poznat desítky známých i skrytých míst s odkazy na Velkou Moravu. Trasy jsou vhodné i pro děti, které získají nové vědomosti formou zážitku, hry a zábavy.