Opilý cizinec v kamionu sestřelil na Olomoucku řidičku v protisměru

OLOMOUCKO – Včera před půl jedenáctou dopoledne se na silnici mezi Dubem nad Moravou a Charváty stala dopravní nehoda kamionu a osobního auta. 30letý řidič kamionu v zatáčce přejel do protisměru, kde se srazil osobním autem. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, řidič kamionu – cizinec – nadýchal přes 1,5 promile.

Včera před půl jedenáctou dopoledne došlo na silnici mezi Dubem nad Moravou a Charváty k dopravní nehodě kamionu a osobního auta. 30letý cizinec, který řídil kamion Man, při průjezdu pravotočivou zatáčkou jel zřejmě příliš rychle, v důsledku čehož přejel do protisměru. Zde se čelně střetl s Kiou Ceed, za jehož volantem seděla 47letá žena. Po kolizi odlétl z kamionu kovový předmět, který měl poškodit sklo zadních pátých dveří na dalším osobním autě, na Superbu. „Cizinec se mimo jiné podrobil i odborné dechové zkoušce, při které nadýchal přes 1,5 promile. U zbylých řidičů alkohol za volantem vyloučila dechová zkouška,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Při nehodě se nikdo nezranil, způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 300 000 korun. Cizinec skončil v policejní cele. Za ohrožení pod vlivem návykové látky si může posedět za mřížemi šest měsíců až tři roky, taky mu může být uložen peněžitý trest nebo zákaz řízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.