Muž v oblečení vstoupil do Svitavy a nořil se stále hloub, zasáhla hlídka

BRNO – Život muže zachránil všímavý kolemjdoucí, který postřehl, jak se noří do stále větší hloubky. Sanitka ho poté odvezla do nemocnice.

Nedaleko Zábrdovického mostu seděla osamělá osoba. Poté vstala a i v oblečení vkročila do řeky Svitavy. Když začala kráčet do stále větší a větší hloubky, kolemjdoucí zpozorněl a vše ohlásil na tísňovou linku. Operační středisko městské policie ihned vyslalo jednu z hlídek, která našla promáčeného muže na protější straně břehu. „Byl značně prochladlý, zabalili jsme ho tedy do izotermické fólie, aby se zahřál, a přivolali záchranáře,“ popisuje tisková mluvčí Markéta Skřivánková. Muž se strážníky celou dobu nekomunikoval, takže se jim nepodařilo zjistit, co ho k tomuto činu vedlo. Vše ale nasvědčovalo tomu, že by mohl být pod vlivem drog. Zdravotníci muže ošetřili a sanitkou odvezli do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.