Startovací byty na Dukelské jsou už dostupné

BRNO – Po dvou letech práce je nově postavený bytový dům na ulici Dukelská 88 zkolaudovaný a připravený k nastěhování prvních obyvatel. V devíti startovacích bytech najdou domov mladí lidé.

Zdroj: Brno.cz

Vše začalo demolicí předchozího objektu v roce 2017, ve dvoře vznikly parkovací místa pro 13 aut, je zde vysazena zeleň. „Stavbaři postavili čtyřpatrový dům s devíti byty, které bude město pronajímat jako startovací. Tři z nich jsou o dispozici 1+kk, dalších šest o velikosti 2+kk. V přízemí domu se na jaře otevře nová pobočka České pošty,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Hladík.

 

Náklady na stavbu byly 43 milionů, páry, které se chtějí nastěhovat, musí splňovat určité kritéria. Omezen je věk, a to v rozmezí 18-35 let, minimální společný výdělek je určen na 25508 korun, maximální na 54205 korun. Žadatelé nesmí mít v majetku rodinný dům a alespoň jeden z nich musí mít založený v bance spořící účet nebo stavební spoření. Startovací byty usnadňují párům vstup do jejich společného života, díky nižšímu nájmu jsou schopni si naspořit na jejich budoucnost.

Zdroj: Brno.cz

 

Zdroj: Brno.cz