Myslivci při honu u Rosic pomohli policistům dopadnout páreček zlodějů

BRNO-VENKOV – Sobotní hon místních myslivců v lesích u Rosic u Brna se změnil na chytání zlodějů. Myslivci totiž policistům pomohli dopadnout povedený páreček, který se vloupal do uzamčené chaty.

Jak popsal policejní mluvčí Petr Vala, vše začalo kolem čtvrté hodiny ranní, když ukrytý alarm uvnitř jedné chaty zaregistroval nežádoucí pohyb. Na místo vyrazily všechny nejbližší policejní hlídky, ale než se tam dostaly, podařilo se zlodějům z víkendového příbytku pohotově zmizet. Po zlodějské bandě se tak rozjelo rozsáhlé pátrání, do kterého byl zapojen i policejní psovod se svým psem. A právě on při prohledávání lesů narazil i na číhajícího myslivce, který jednoho podezřelého jen krátce předtím náhodou potkal. Oba se tak vydali jeho cestou a po několika stovkách metrů jednoho vysíleného pachatele pohotově dostihli a zadrželi. Téměř stejně dopadla i jeho povedená společnice, na kterou zase policisty upozornil další pozorný myslivec. „Nyní oběma za trestný čin krádež hrozí až několikaletý pobyt za mřížemi. Současně muži zákona zároveň prověřují, zda náhodou výtečníci nemají prsty i v jiných neobjasněných případech,“ dodal Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.