Trojice nezletilých okradla a zbila muže na Jihlavsku

JIHLAVA – Dva hoši a jedna dívka skončili v rukou policistů krátce poté, co ve Velkém Beranově přepadli podnapilého muže. Ten musel vyhledat lékařské ošetření.

Incident se odehrál v pátek 27. května dopoledne ve Velkém Beranově na Jihlavsku. Trojice si muže vytipovala jako snadný cíl, protože byl pod vlivem alkoholu. „Požadovali po něm peníze, které jim odmítl vydat, a fyzicky ho napadli, čemuž se bránil. Napadený muž nakonec přišel o mobilní telefon a peněženku, útočníci z místa utekli,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Napadenému muži pomohli náhodní kolemjdoucí. Na místo byli přivoláni kromě policistů i záchranáři, kteří muže převezli k ošetření do nemocnice.

Pátrání po pachatelích bylo velmi brzy korunováno úspěchem. „Policisté nalezli tři podezřelé, dva mladíky a dívku, v lokalitě autobusové zastávky. Ani jednomu z nich ještě nebylo osmnáct let,“ doplnila mluvčí. Trojice byla na útěku z výchovného ústavu a bylo po ní vyhlášeno pátrání.

Oba chlapce a dívku si následně převzal zástupce příslušného zařízení pro mládež. Policisté případ řeší pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže.