Video: Cizinec seděl za řídítky motorky se 3 promile

HRADEC KRÁLOVÉ – V uplynulých dnech si městští policisté všimli ve večerních hodinách motorkáře, který po městě kličkoval a jezdil zbrkle. Zjevně podnapilý muž svým chováním ohrožoval bezpečnost silničního provozu, a tak ho okamžitě hlídka zastavila a podrobila ho kontrole.

Muž na křižovatce v centru města nejprve reagoval značně opožděně na červenou barvu na semaforu a zastavil až za vyznačenou hranicí křižovatky. „Na zelený signál naopak zůstal stát a rozjel se až poté, co ho protroubilo vozidlo stojící za ním. Zbrkle vyrazil přes křižovatku. Jeho jízda však byla nejistá. Opakovaně kličkoval od středové čáry ke krajnici a zpět,“ komentuje počínání motorkáře mluvčí městské policie Veronika Ludvíková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci vozidlo následovali a dali muži za volantem pokyn k zastavení. Ihned s ním provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která na poprvé ukázala 3,01, na podruhé 3,09 promile. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si událost převzala k dořešení.