Muž uvázl ve Svratce, vytáhnout ho musel bagr

BRNO – Nepoučitelnost se stala osudnou Brňákovi, které nerazil heslo dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. On vstoupil a pokaždé v ní uvázl. Jednou ho museli vytáhnout strážníci, podruhé bagr.

Jako první si vyšplhal na pařez blízko vodní hladiny na Poříčí. Uhnilá dřevina se ale pod jeho vahou rozpadla a on se zřítil do vody. Svědek si všiml, že jeho pokusy o to vylézt ven jsou neúspěšné a zavolal na pomoc strážníky. Hlídka muže vytáhla nahoru pomocí lana a ujistila se, že není zraněný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Vodomilec ale chtěl do Svratky nejspíš znovu, a tak po odjezdu mužů zákona se rozhodl zaplavat si. Na místě, kde vešel do vody, probíhaly rozsáhlé úpravy koryta řeky a nebylo v něm dostatek vody. Muž uvázl v bahně a řečištěm se musel brodit po kolenou. „Když jsme se opět dopravili na místo, plavec již seděl na břehu. Zaměstnanci stavební firmy ho z vody museli vyprostit bagrem,“ dodává tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Jako zázrakem se mu opět nic nestalo, jen byl prochladlý. Hlídka ho zabalila do izotermické fólie a přivolala zdravotníky, kteří muže převezli na vyšetření do nemocnice.