VIDEO: Jihomoravští celníci odhalili v uplynulých dvou týdnech čtyři nelegální herny

Foto: Celní správa

BRNO, BLANSKO, VYŠKOV, ZNOJMO – Čtyři nelegální herny odhalili v uplynulých dvou týdnech jihomoravští celníci. Letos jen za dva uplynulé týdny celníci odhalili nelegální herny v Brně, Boskovicích, Znojmě a na Vyškovsku.

Jen za dva uplynulé týdny celníci zadrželi 18 technických herních zařízení a hotovost ve výši 11300 korun. Odhalili také nelegální herny v Brně, Boskovicích, Znojmě a na Vyškovsku. Dozorová činnost nad provozováním hazardních her patří k jedné z významných priorit celní správy. Jedná se o dozor jednak nad legálními provozovateli, kteří jsou držiteli povolení Ministerstva financí, ale z velké části také nad provozovateli, kteří povolení k tomuto druhu podnikání nemají, neodvádí žádné platby, ale především nedodržují zákonné podmínky pro umožnění účasti osob na hazardní hře. V loňském roce jihomoravští celníci uskutečnili celkem 73 kontrol hazardu, z toho ve 24 případech se jednalo o legální provozovatele a ve 49 případech šlo o nelegální hernu. V nich celníci zadrželi 230 technických herních zařízení a 355669 korun. Pro srovnání v roce 2022 to bylo 117 kusů a 371100 korun. „I přes využití veškerých zákonných možností pro potírání nelegálního hazardu se celníci na některá místa vrací opakovaně,“ uvedla mluvčí Celního úřadu Lada Temňáková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.