Tragická nehoda tří aut na I/50 si vyžádala lidský život

UHERSKOHRADIŠŤSKO –  Hlavní silniční tah na Slovensko na několik hodin uzavřela smrtelná dopravní nehoda. Po srážce tří aut byli dva řidiči zraněni, třetí zraněním bohužel na místě podlehl.

Havárie se stala krátce po jedné hodině na hlavním silničním tahu I/50 mezi Popovicemi a Veletinami. „Čtyřiatřicetiletý řidič vozidla Ford Focus, který jel od Uherského Brodu, prozatím z přesně nezjištěných příčin přejel v táhlé pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se střetl s řidičem vozidla značky Toyota. Po nárazu byl ford  odmrštěn na peugeot, který jel za toyotou,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo vyrazily dvě jednotky hasičů. „Řidič nejmenšího auta tovární značky Toyota Yaris utrpěl velmi vážná poranění. Přivolaní záchranáři s asistencí hasičů prováděli u muže resuscitaci,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

„Třiašedesátiletý řidič toyoty utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Další dva řidiči byli se zraněním převezeni do nemocnice,“ dodala Šabatová.

Silnice byla na několik hodin uzavřena. Policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy. „Hasiči provedli stabilizaci vozidla Toyota proti pohybu. U všech automobilů provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Po střetu aut došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Jakmile to okolnosti dovolily, pomohli hasiči s naložením aut na odtahový vůz a poté uklidili vozovku,“ sdělila Javoříková.

„Dopravní nehodu šetří uherskohradišťští kriminalisté společně s dopravními policisty,“ uzavřela Šabatová.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK