Silné bouřky zasáhly Jihočeský kraj. U Strakonic je podemletá trať

JIHOČESKÝ KRAJ – Jihočeský kraj v noci zasáhly opět silné bouřky. Nejvíce bylo zasaženo Strakonicko. Tam ještě k večeru padaly kroupy velikosti tenisového míčku. Hasiči tu vyjížděli k víc jak třem desítkám případů. Intenzivní noční bouřka ovlivnila také provoz na trati z Plzně do Českých Budějovic.

O zásazích jihočeských hasičů informovala jejich mluvčí Vendula Matějů. „V souvislosti s bouřkami a deštěm zasahovali hasiči na Strakonicku u šestatřiceti událostí,“ uvedla Matějů. V deseti případech odklízeli popadané stromy ve Volenicích, Pracejovicích, Makarově, Drachkově, Střele, Dražejově a Kraselově, pětadvacetkrát čerpali vodu ze sklepů nebo ucpaných kanalizací, například v Drachkově, Dražejově, Strakonicích, Katovicích, Volenicích, Střele, Novosedlech a Štěchovicích a v Drachkově monitorovali přetékající rybník.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak uvedla Správa železnic na svém twitterovém účtu, intenzivní noční bouřka ovlivnila provoz na trati z Plzně do Českých Budějovic. „U Strakonic opravujeme podemletou kolej a trakční vedení poškozené popadanými stromy.

podemletá železnice u Strakonic (zdroj Správa železnic twitter)

Práce podle dosavadních předpokladů potrvají celé několik dnů, mezi Strakonicemi a Horažďovicemi jezdí náhradní doprava. Způsob provedení opravy poškozené trati u Strakonic bude záviset na posouzení geotechnikem, který dnes místo prověří. „Již nyní je však zřejmé, že omezení pro dopravu v úseku Strakonice – Katovice potrvá v řádu dnů. Výhled se bude zpřesňovat,“ uvedla Správa železnic na svém twitteru.