Opilý řidič na Kyjovsku málem smetl hasiče odstraňující následky bouřky a ještě byl agresivní

HODONÍN – Krátce před páteční půlnocí hasiče ve Vracově nezaměstnalo jen odstraňování následků bouře, ale i neurvalé chování značně opilého řidiče.

Páteční výjezd po bouřce měl pro vracovské dobrovolné hasiče celkem nebezpečnou dohru. Kromě odstraňování následků po večerní bouři totiž málem sami přišli k nečekanému úrazu. Jak popsal policejní mluvčí Petr Vala, právě když hasiči likvidovali popadané stromy v centru města, přiřítil se k nim starší Ford. Téměř do nich najel, ale pozorní muži na poslední chvíli stačili uskočit do bezpečí. Jenomže za velmi nebezpečnou situací nestálo například špatné počasí, ale jednoduše jen obyčejný alkohol. Za volantem kradeného automobilu totiž seděl velmi opilý šofér. Ten byl navíc po zastavení na zasahující hasiče velmi agresivní a dožadoval se uvolnění cesty. Naštěstí již ale v jízdě nepokračoval. Když mu přivolaná policejní hlídka dala dýchnout, nestačila se divit. Přístroj totiž opakovaně ukázal hodnoty atakující 2,5 promile. „Nyní je řidič důvodně podezřelý z trestných ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci, kdy mu v případě uznání viny hrozí i pobyt za mřížemi,“ doplnil mluvčí Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.