Opilý řidič spěchal na hlavním tahu, po nehodě čtyř vozidel skončili tři lidé v nemocnici

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Těžkou nohu na plynu měl dnes krátce před devátou hodinou mladý řidič na hlavním tahu I/50. Za havárií čtyř vozidel však nestála jen divoká jízda, svou roli sehrál i alkohol. Tři lidé přitom utrpěli zranění.

Sedmadvacetiletý řidič automobilu značky Škoda Octavia jel od Uherského Brodu. „Zřejmě spěchal a tak začal mezi Podolím a Míkovicemi v levotočivé zatáčce předjíždět vozidlo. Jenže tento manévr mu nevyšel, protože v protisměru jelo několik dalších aut. I přesto, že mu vozidla v protisměru uhýbala, nejprve narazil do dodávky, poté do kamionu a pak se čelně střetl s automobilem značky Dacia,“ vylíčila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Za nehodou tak zřejmě stálo nebezpečné předjíždění a alkohol, který řidič před jízdou vypil. V dechu mu totiž policisté naměřili 1,06 promile. Zda před jízdou požil i nějaké jiné návykové látky, prokáže až nařízený odběr krve,“ uvedla Šabatová. Škoda je předběžně vyčíslena na 860 tisíc korun.

Na místo nehody přispěchaly také dvě jednotky hasičů. „Do příjezdu Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje jsme třem zraněným osobám poskytli předlékařskou pomoc. Vyproštění osob nebylo potřeba. Zdravotníkům jsme pomáhali i s přesunem zraněných do sanitky,“ sdělil mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Komunikace byla na několik hodin zcela uzavřena. Policejní hlídky tak odkláněly dopravu na objízdné trasy.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK