Chtěl výhodně investovat, místo toho přišel o 700 tisíc

KROMĚŘÍŽSKO – Další z mnoha obětí internetových podvodníků se stal osmačtyřicetiletý muž z Morkovicka. Namísto výhodné investice mu zbyly jen oči pro pláč, přišel totiž bezmála o 700 tisíc korun.

Muže na internetu zaujala reklama o výhodném investování. Přešel proto na odkaz, kde vyplnil své osobní údaje a číslo mobilního telefonu. „Poté jej zkontaktoval muž, který jej vyzval k zaplacení registračního poplatku ve výši pět tisíc sto padesát korun. Následně si měl muž do počítače i svého mobilního telefonu nainstalovat vzdálený přístup ANYDESK a další aplikace WISE, REVOLUT, BINANCE, což udělal. Poté se přihlásil do svého internetového bankovnictví. Následně byly z jeho účtu neoprávněně převedeny různé částky na několik účtů včetně zahraničních obchodníků s kryptoměnami,“ vylíčila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté před podobnými podvody v poslední době opakovaně varují. „Nezadávejte ani v aplikaci nepotvrzujte platby, které vám někdo bude diktovat po telefonu, ani nikomu nesdělujte či nepřeposílejte potvrzovací kódy z SMS. Stejně tak nedávejte nikomu vzdálený přístup do vašeho počítače,“ zdůrazňuje Balášová. V případě pochybností by lidé vždy měli kontaktovat svou banku nebo policii na lince 158.