Šlechtická sídla v souznění… lákají na putování po hradech a zámcích

JIČÍNSKO –  Hrad Kost se tuto sobotu stane dějištěm letně poetického projektu Šlechtická sídla v souznění… Ve večerní čas na vás v českém sídle šlechtických rodů čeká poznávání historie i kulturní rozjímání. Na hradě, který patří rodině Kinský dal Borgo, vás také čeká hudební vystoupení nového seskupení Spirituál kvartet.

Projekt Šlechtická sídla v souznění… si klade za cíl nabídnout návštěvu hradů a zámků z jiné perspektivy. Večery jsou koncipovány jako společenská setkání za účasti majitelů panství, kteří hostům zprostředkují zajímavosti o svém rodu a historii objektu při číši kvalitního vína a večer završí komentovanou prohlídkou. Součástí zhruba tříhodinového programu je pokaždé hudební vystoupení v podobě koncertu či recitálu osobností naší hudební scény, a to různých hudebních žánrů. Projekt je pokaždé neodmyslitelně spojen s nějakou beneficí.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V letošním roce jsem se rozhodla představit a podpořit na večerech mobilní hospic Cesta domů. Šlechtická sídla tak mají dva druhy vstupného. Základní a VIP vstupné. Zakoupením VIP vstupenky hosté podpoří částkou 500 Kč zmíněný mobilní hospic, dále pak jako poděkování dostanou u vchodu malý dárek a mají rezervované místo v sále,“ vysvětluje pořadatelka Jitka Bláhová. Další večer se uskuteční 20. srpna na zámku Nové Hrady u Litomyšle, který vlastní manželé Kučerovi. Zde bude večer patřit klasické hudbě, vystoupí  zde houslový virtuóz Jaroslav Svěcený.

Vstupenky jsou v prodeji v kategoriích VIP – benefiční vstupenka a základní vstupné následovně:  Kost 1150 Kč / 650 Kč, Nové Hrady u Litomyšle 1250 Kč / 750 Kč. Součástí benefiční vstupenky je malý dárek a rezervace místa na jméno. Obě kategorie pak zahrnují pozvání na číši vína před koncertem.

Vstupenky je možné objednat na emailu jb.jitka.blahova@seznam.cz nebo na telefonním čísle 737 256 811. Koncerty začínají v 18:30 hodin. Další informace jsou k dispozici zde.